Γιάννης Πετρίδης

Partner – Human Resources Advisor
Linkedin

«Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος και το να δουλέψουμε παρέα, είναι επιτυχία.»- H. Ford

Ο Γιάννης σπούδασε Νομική, αλλά όταν διαπίστωσε ασκώντας την δικηγορία, ότι δεν του ταίριαζε και έχοντας μεγάλη ροπή προς τον κόσμο των επιχειρήσεων, άρχισε να διερευνά τις δυνατότητες και τις εναλλακτικές του.

Έτσι διαβάζοντας στην αρχή το βιβλίο του Daniel Goleman για την συναισθηματική νοημοσύνη και σε συνδυασμό με την μεγάλη του αγάπη για τους ανθρώπους και την αληθινή επικοινωνία και σύνδεση μαζί τους, αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα ΜΒΑ και να ξεκινήσει την καριέρα του στο πεδίο των Human Resources. Βρέθηκε τελικά να υπηρετεί αυτό το πεδίο, για 20 και πλέον χρόνια, ως στέλεχος στη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Έμαθε να αναγνωρίζει την κουλτούρα της κάθε εταιρείας και να διαβάζει τις ικανότητες και τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να τις αξιοποιεί με στόχο πάντα την επίτευξη των εταιρικών στόχων. Έχοντας προσεγγίσει ολοκληρωμένα όλο τον κύκλο των δράσεων HR σε μία εταιρεία, αποφάσισε να αφοσιωθεί στη συμβουλευτική στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, συνεταιρικά, με συνοδοιπόρο του σε αυτό το ταξίδι την Σίλια Χριστοφιλοπούλου με την οποία στη σμίξη τους λειτουργούσαν πάντα συμπληρωματικά και συνεργατικά και έτσι ίδρυσαν την HR Partners.